Sporočilo o napaki

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated in require_once() (line 591 of /var/www/html/vhosts/ziva-dvorisca.si/includes/cache.inc).
  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated in require_once() (line 591 of /var/www/html/vhosts/ziva-dvorisca.si/includes/cache.inc).

TOALETNI PROJEKT, DRUŠTVO REZIDENCA MAISTROVA

Kraj dogodka: 
Javna stranišča v Mariboru
Datum in ura dogodka: 
petek, 27 Junij, 2014 - 00:00

Javna stranišča so ob svoji primarni in tabuizirani funkciji že od nekdaj tudi prostori anonimne komunikacije in iskrenega ter živega dialoga. Številni napisi, grafiti, slike, vse vrste ponudb in ostali domisleki intimnega anonimnega snovanja na zidovih in vratih mariborskih javnih stranišč temu gotovo pritrjujejo. Komercialni potencial intime kontemplacije so med drugimi izkoristili tudi številni izključno profitno naravnani oglaševalci, ki nam tudi v javnih straniščih in straniščih gostinskih lokalov ne prizanašajo s svojo neskončno vsiljivo ponudbo. S Toaletnim projektom bomo javne intimne prostore vzpostavili kot prostor umetniških posegov, razstav ali celo stalnih postavitev umetniških del. Ob tem želimo tematizirati vprašanja kot: kaj so minimalni standardi za kvalitetno (ne)galerijsko postavitev, kakšen pomen ima dandanes javna infrastruktura oziroma javna kulturna infrastruktura, kakšna je družbena vloga javnega stranišča in kakšen je njegov zgodovinski kontekst, kakšen je tabu opravljanja »potrebe«, kakšna je simbolika izločka in mar ni neke vrste potreba opravljena tudi v galeriji? Uro dogodka vam bomo javili naknadno.

Air Max 90 NS GPX Mid