Punce, kapo dol!

Datum in ura dogodka: 
nedelja, 24 Junij, 2018 - 17:00

Med leti 1971 in 1974, predvsem po zaslugi nogometnega zanesenjaka in trenerja Pepija Kirbiša, je v okviru NK Maribor delovala tudi ženska nogometna ekipa, t.i. ˮVijoliceˮ. Ta manj znani del nogometne zgodovine našega mesta bi želeli predstaviti na razstavi, kot neke vrste poklon g. Kirbišu in njegovim Vijolicam, ki so orali ledino ženskega nogometa v Sloveniji. Po letu 1974, v želji, da Slovenija na področju ženskega nogometa v takratni Jugoslaviji nekaj pomeni, sta se takratna nogometna kluba Olimpija in Vijolice združila v enotni Nogometni klub Ljubljana. 

Kot zanimivost: srečanja ženskih nogometnih ekip so se običajno odvijala pred tekmami moških kolegov in tako je NK Ljubljana nastopil tudi pred srečanjem Crvena zvezda : Partizan pred polno beograjsko Marakano, ki je takrat sprejela tudi do 100.000 ljudi. Z veliko verjetnostjo lahko trdimo, da velja to združeno moštvo za slovensko ekipo, ki je nastopila pred največjim avditorijem v zgodovini slovenskih ekipnih športov.

Dekleta bodo z razstavo in pogovorom z nami delile vse dogodivščine, ki so jih doživele. Od skoraj vsako-dnevnih vožnjah v fičotu v Ljubljano na trening do tega, kako so se tkala prijateljstva, ki trajajo še danes. Dobrih in zabavnih nogometnih zgodb ne bo manjkalo. Vredno, da se pridružite ekipi Živega mesta in Festivala Lent! 

Dogodek je brezplačen! 
____

Več o Festivalu Lent: 

ツ VIDEO: https://youtu.be/yW_eTjAP2as 
ツ VEČ: http://www.festival-lent.si

▶ PROGRAM FESTIVALA LENT 2018: http://www.festival-lent.si/novice/novica/program-festivala-lent-2018-pdf/

Nike Air Max 270