PODARITE MESTU SVOJ ČAS NA PRAVLJIČNIH ULICAH

Datum in ura dogodka: 
torek, 1 December, 2015 - 17:00 to četrtek, 31 December, 2015 - 22:00

Dnevi so zmeraj krajši in naše prednike je skrbelo, da bodo sončevi žarki za vedno izginili. Zato so praznovali, v čast soncu, v čast življenju! Pa dajmo tudi mi poskrbeti, da sonce za zmeraj ne zaide in skupaj, s sosedi, prijatelji in someščani posvetiti čas ob koncu leta naši skupnosti.

Ana Plamenita Mariborska bo prinesla svetlobo, Pravljične ulice Gosposke, Jurčičeve in Slovenske bodo zasvetile v čarobni luči, izbrskali bomo stare, skrite pravljice iz Maribora in okolice in se podali v lov za skritimi zakladi. Nazadnje pa se veselili življenja in darov z uličnimi gledališčniki na Ani Mrzli.

 

PALČKI, OSVETLITE POT!
1.12.2015, 17.00 – 22.00 
 
Čisto potiho in počasi se krade v naše mesto predpraznični čas, ki spreminja naše vsakdanje poti v čarobna popotovanja, naše dnevne sobe v prostore zakladov in naše mesto v Pravljične ulice. Da bodo dobre vile in možje našli v naše mesto, bodo palčki in naši najmlajši z lanternami razsvetljevali poti po mestu, skrivali zaklade in pripravili svetlobne instalacije.
 

PRAVLJIČNE ULICE GOSTIJO MIKLAVŽA
5.12.2015, 10.00 – 13.00
 
Kdo ne pozna Miklavža? Pa ne tistega na Dravskem polju, temveč svetnika, Svetega Nikolaja, ki v začetku decembra pridne otroke obdaruje s sadjem in kruhom, poredne pa…za poredne pa poskrbi Parkljeva šiba. Naš Miklavž bo podarjal zgodbe, tiste od babic, pa od dedkov, pa seveda tudi zgodbe najmlajših, zgodbe iz Maribora pa iz Miklavža, narisane in pripovedovane zgodbe. Zgodbe boste lahko zamenjali za druge zgodbe ali pa za skrivne zaklade.
 

S KOLEDNIKI PO PRAVLJIČNIH ULICAH
10.12.2015, 17.00 – 22.00
 
Petje, ki se širi po ulicah mesta boža mestno dušo in povzdiguje srečo in povezanost njegovih prebivalcev.  Posamezni glasovi se združujejo v zvočne grozde, posamezniki postanejo del svoje skupnosti. Po Pravljičnih ulicah mesta se bodo sprehodili odrasli in otroški  pevski zbori in tudi vas spodbudili k prepevanju znanih koledniških pesmi.
 

30 SRČNIH DNI NA PRAVLJIČNIH ULICAH
18.12.2015, 17.00 – 22.00 
 
Dobrodelna organizacija Humanitarček bo letos poskusila združiti vse širokosrčne, dobromisleče in drugačne v akciji 30 dni za 30 srčnih dejanj, kjer bo vsako jutro od 1. 12 do 30. 12. 2015 na njihovi spletni strani objavljeno eno dobrodelno dejanje, ki ga bodo vsi sodelujoči tisti dan naredili - morda pomagali starki čez cesto, morda brezdomcu podarili šal, ...

V sklopu te akcije bomo na Pravljičnih ulicah v sodelovanju s Humanitarčkom organizirali dobrodelno prireditev, na kateri bomo zbirali božična darila za otroke v socialni stiski.
 

PRAVLJIČNE ULICE PRAZNUJEJO! 
30.12.2015, 17.00 – 22.00
 
Tako kot je četrtek mali petek, bo v Pravljičnih ulicah že 30. december praznik ob koncu leta: Veseli smo darov, ki nam jih je namenilo to leto, radostni smo ob pogledu na svoje nove znance, ki nam jih je to leto prineslo in zato se želimo še enkrat zavrteti v družbi svojih sosedov, svojih someščanov na Gosposki, Jurčičevi in Slovenski ulici, in praznovati Maribor in njegove darove.