ANA PLAMENITA MARIBORSKA

Kraj dogodka: 
Vodnikov trg
Datum in ura dogodka: 
petek, 27 November, 2015 - 18:00 to sobota, 28 November, 2015 - 22:00

Se spomnite kako živo so lani zaplamenele sveče in svečke na Slomškovem trgu? Navdušeni ste nas spraševali kako dolgo bo tako ostalo. Kratko in sladko smo dejali: "naslednje leto se vrnemo". Izpolnjujemo torej obljubo in se pomikamo proti robu starega mestnega jedra, proti pogosto spregledanim prostorom, ki še posebej potrebujejo razsvetlitev.

Letos vas naj pot vodi iz parka pred Umetnostno galerijo Maribor, preko podhoda na tržnico na Vodnikov trg. Na tem prostoru bo društvo Hiša! ponovno združila moči z umetniškim kolektivom Dwaallicht (BE), aranžerji iz Srednje trgovske šole Maribor, študenti arhitekture, oblikovalci interierjev ter drugimi prostovoljci ter vas posrkala v svetlobni labirint čarobnih dimenzij. 

Dogajanje bo potekalo v petek 27. in soboto 28. novembra med 18:00 in 22:00 morda še dlje. Delavnice izpod okrilja Umetnostne galerije Maribor in društva Hiša vas bodo popeljale skozi labirint ognjenih ambientov in ob ognju ponudile čisto posebno interaktivno pripovedništvo. V soboto pa se nam bo še pridružil bruhalec ognja. 

Z ognjem v očeh in v srcu plamenito!