Sporočilo o napaki

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated in require_once() (line 591 of /var/www/html/vhosts/ziva-dvorisca.si/includes/cache.inc).
  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated in require_once() (line 591 of /var/www/html/vhosts/ziva-dvorisca.si/includes/cache.inc).

ŽIVA KNJIŽNICA, MKC MARIBOR

Kraj dogodka: 
Gosposka 11
Datum in ura dogodka: 
petek, 27 Junij, 2014 - 15:00 to 19:00

Projekt Živa knjižnica predstavlja metodo, preko katere želimo ozaveščati in izobraževati o vrednotah, človekovih pravicah in spodbujati razpravo o predsodkih in stereotipih v družbi. Projekt je zastavljen tako, da si lahko bralci (to so naključni mimoidoči ter povabljeni udeleženci) v improvizorični knjižnici izposodijo različne knjige. Knjige v Živi knjižnici so predstavniki in predstavnice različnih manjšin, družbeno ogroženih skupin oziroma vseh, ki se v svojem življenju soočajo s predsodki in ki so pripravljeni govoriti o svoji izkušnji ter jo deliti z obiskovalci knjižnice. Izposoja knjig poteka kot v vsaki drugi knjižnici: izposoja poteka za določen čas, bralci in bralke pa si lahko, potem ko knjigo preberejo in jo vrnejo, če želijo, izposodijo novo. Pomembno pa je vedeti, da v Živi knjižnici knjige predstavljajo ljudje, ki skozi dialog z bralcem ali bralko odpirajo vrata v lastne zgodbe in izkušnje. Knjige – ljudje, so posamezniki in posameznice iz manjšin ali družbeno ogroženih skupin, ki se soočajo in borijo s predsodki in stereotipi, so družbeno diskriminirani, stigmatizirani in/ali izolirani. Bralec ali bralka je lahko kdorkoli, ki se je pripravljen/a soočiti z lastnimi stereotipi in predsodki in je pripravljen/a na izkušnjo - branje, ki lahko traja do 45 min.

adidas