Spomladansko 'čiščenje' v Hiši! in kako naprej v 2016

Zadnji četrtek v marcu 2016 smo se prebivalci Hiše! zbrali v naši dnevni sobi (Rajzefiber Biro) in pregledali sobane že sedem let starega društva, zbrisali prah iz praholovilcev in najlepše kose pohištva postavili na vidno mesto. 'Stari' in 'novi' člani smo ob prijetnih dveh urah delovnega druženja zbrisali prah iz praholovilcev in najlepše kose pohištva postavili na vidno mesto.

Ponosni smo, da smo v letu 2015 imeli priložnost sodelovati, pripraviti, voditi in oživljati mesto s:

- kar tremi zelo obiskanimi Heckatoni,

- v Rajzefibru gostili zanimive ''zgodbe iz rumenega fotelja'',

- oživljali Gosposko ulico z late night shopingom, plesom, promenado klobučkov, modno revijo, pravljičnimi ulicami …,

- v sodelovanju s SepateKapate ponujali alternativne dogodivščine v Mariboru in okolici,

- obujali mestno tradicijo tiskarstva s številnimi delavnicami Centra grafičnih umetnosti,

- povezali prebivalce, gostince, trgovce in umetnike Koroške ceste in z aprilom 2015 pričeli z rednimi srečanji akterjev Koroške ceste (pomnite zaprtje ceste v času Festivala Lent 2015 in v oktobru),

- se uspešno prijavili in izvedli Erasmus + in prvič gostili EVS prostovoljko (Alexia, we love you),

- priredili Grafično pomlad in z razstavo prvič gostovali na tujem,

- na željo prebivalcev Gregorčičeve prvič izvedli druženje sosedov te ulice – Gregorčičevanje,

- ponovno vzeli pod okrilje našo Ano (Ana Desetnica), ji dovolili da vzplamti (Ana Plamenita) in jo primerno oblekli, ko ji je bilo mrzlo (Ana Mrzla) in

- v decembru poVilinili mesto.

 

178 dogodkov leta 2015 je bilo delo kolektiva 11 ljudi in 38 prostovoljcev ter someščank in someščanov. Lahko smo ponosni! :)

Število 'stanujočih' je sicer nekoliko manjše, se pa je naše socialno podjetje povečalo v številu članov društva. Zaradi porasta smo izvedli volitve v nova delovna telesa – upravni odbora ter nadzorni svet. Zvesti akterki odpiranja mesta, Katja Beck Kos in Maja Pegan sta ponovno sedli na mesto predsednice in podpredsednice, tajnica in blagajničarka ter nadzorni svet pa bodo lajšali delo po hiši.

Prostori so očiščeni, temelji obnovljeni, sedaj si lahko zamislimo kako naj naša Hiša! izgleda v letu 2016. Zvesti ostajamo svojemu poslanstvu: oživljanju (skritih) kotičkov mesta za in z ljudmi. Nekateri projekti tako ostajajo (Actors of Urban Change, Festival Lent, Tandem, Vilinsko mesto, aktivnosti na Gosposki, Gregorčičevanje...), drugi prihajajo (MTT, LendWirbel, CityToolBox, USE-IT, MKC Akademija) in nekateri bodo (pri)dobivali na svojem pomenu (CGU in RFB).

Kot se za vsako 'čiščenje' spodobi, smo tudi letni občni zbor 2016 zaključili ob potlucku (gostija tipa ''prinesi kar imaš za pod zob''), kramljanju in snovanju novih idej.