Skupaj z Ano Lumino osvetlimo temne kotičke Maribora

Društvo Hiša! že peto leto v prazničnih dneh osvetljuje mesto z ognjem in svetlobo. Letos boste lahko del posebnega prazničnega dogajanja tudi vi ter tako prispevali delček svojega dela in idej v mozaik svetlobnih instalacij, ki bodo zažarele po Mariboru. Svoje ideje in delo boste lahko razvijali z domačimi umetniki, ki bodo skupaj z vašim prispevkom postavili pet svetlobnih instalacij ter z njimi osvetlili mestne ulice ter tako že letos zagotovili novo podobo božičnega Maribora.

Spoznajte torej Ano Lumino, nekoliko bolj odraslo in moderno različico Ane Plamenite, ki je v preteklih letih v mesto prinašala ogenj. Ana Lumina bo svetlobo prinesla v več različnih kotičkov Maribora in poskrbela, da bodo zasvetili tudi do sedaj temni kotički, obiskovalci pa bodo lahko v njeni predstavi uživali skozi celoten december.

Pomagajte nam torej v mariborske intimne kotičke pričarati svetlobo, ki bo spremenila njihovo podobo, jih potegnila iz teme ter jim nadela praznično obleko, ki si jo več kot zaslužijo. Izdelajte svojo svetlečo žuželko, pomagajte postaviti svetleči travnik ali za en dan postanite Jože Plečnik. Naj bo letošnji praznični december svetel in razigran tudi z vašo pomočjo!

Vabljeni vsi, ki bi radi z delom in idejami pomagali pri pripravah na čarobni december v Mariboru.

Prijave zbiramo do 4. novembra 2017 na naslov maja@ziva-dvorisca.si

 

FOOTWEAR