PRIJAVITE SE: The hawks and the sparrows

The hawks and the sparrows

Erasmus plus - mladinska izmenjava

Nyiregyhaza (Madžarska)

26 August – 1 September 2017

Društvo Hiša! z še štirimi evropskimi državami sodeluje pri projektu The hawks and the sparows, ki poteka v organizaciji madžarske organizacije Kulturális Életért Közhasznú Egyesület. Projekt poteka na temo komunizma.

Zakaj izmenjava na temo komunizma? Tema je izbrana prav zaradi tega,  ker je bil komunizem eden glavnih akterjev (za boljšo ali slabšo) evropsko nedavno preteklosti, v državah nekdanjega Varšavskega pakta, pa tudi v državah, kot je Italija, ki je videla razvoj največje komunistične partije Zahodne Evrope. Kljub temu, da na naši celini ne obstajajo več države v komunističnem stilu, se nekatere države še vedno ukvarjajo z ideologijo, ki še ni povsem ugasnila, dokazi pa so posledica nedavnih volitev (2016) v državah, kot je Bolgarija, Moldavija ali nedavni dogodki v Grčiji. Pristop h komunizmu danes pomeni analizo preteklosti, da bi bolje razumeli sedanjo družbo in poskušali zgraditi boljšo prihodnost.

Z različnimi metodami neformalnega izobraževanje, kot so analize, debate, igre, kvizi, L.A.R.P., izmenjave idej in različnih ustvarjalnih načinov izražanja (video posnetki, plakati, fotografije in skice) se bo projekt dotaknil in proučil vprašanja, kot so aktivno državljanstvo, spodbujanje demokratične participacije mladih, ozaveščanje o socialnih vprašanjih (solidarnost, spoštovanje in strpnost) ter izostriti orodja, kot so dialog, sposobnost poslušanja in empatijo.

V ta namen Društvo Hiša! išče 4 udeležence, stare med 18-30 let. 

Prijavite se lahko preko povezave: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdV3murld9qt9MlzIDf6dWNcSXdPqJx....

 

Iščejo se visoko motivirani in aganžirani posamezniki, ki so se pripravljeni dodatno izobraževati o izbrani temi, so odprtega uma in bodo dodatno doprinesli k zgoraj predstavljenemu projektu! Za hrano in prenočišča je poskrbljeno, prav tako so kriti potni stroški. 

Za več vprašanj in urnik pišite na jerneja@ziva-dvorisca.si

 

 

Nike Air Max 200