Pajkov ples

Pretekli meseci so bili v znamenju projekta Niti mesta. Obujali smo spomine na bogato tekstilno industrijo Maribora, gradili nove in mlade učili o obdobju, ki je močno zaznamovalo mesto in na podlagi katerega se ga je prijel tudi vzdevek Jugoslovanski Manchester. 

Zadnji poklon tekstilni industriji bomo pripravili s Pajkovim plesom, družabnim dogodkom, ki je bil nekoč namenjen vsem zaposlenim v panogi. Ker vemo, da Pajkovega plesa ne moremo obuditi, bomo zato nekaj časa namenili obujanju spominov, pričevanjem nekoč zaposlenih v tekstilnih tovarnah. Nato pa bodo na vrsto prišli mladi z modno revijo dijakov Srednje šole za oblikovanje Maribor in študentov Katedre za tekstilne materiale in oblikovanje. 

S slavnostnim zaključkom bomo zaprli poglavje v našem ustvarjanju projekta Niti mesta, preostanek večera pa namenili druženju in spletanju novih prijateljstev vse to ob spremljavi odlične glasbene skupine, ki pa še za enkrat naj ostane skrivnost. 

PROGRAM: 
18:00 Projekcija dokumentarnega filma: Elitni Pajkov ples
19:00 Modna revija 
19:50 Slavnostni zaključek
20:15 Ples in druženje

Dogodek soustvarjaja Srednja šola za oblikovanje Maribor, Srednja trgovska šola Maribor, Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko,Fakulteta za strojništvo UM (Univerza v Mariboru) in Muzej narodne osvoboditve Maribor/National Liberation Museum Maribor

Vabljeni na pot spominov, kjer bomo prepletli staro in novo, zgodovino in sedanjost, moderno in tradicionalno!

nike fashion