Obogatena resničnost Maribora

Ko se povežejo novi trendi, tehnologije, umetnost in mediji, govorimo o obogateni resničnosti. Ravno to izkušnjo bo društvo Hiša! konec meseca septembra pripeljalo v Maribor. Bepart, inovativni start up, s pomočjo obogatene resničnosti polni mesta z umetnostjo, video posnetki, zvokom, besedami in podobami. Obogateno sobotno popotovanje bosta pričela Joris Jaccarin in Marta Klepo, in sicer s predstavitvijo projekta kako preobraziti urbane podobe z vključevanjem digitalnih vsebin v realne prostore. Da pa ne bomo samo govorili, bo sledila tudi mini delavnica obogatene analogne resničnosti, kjer boste lahko s svojimi idejami obogatili in poživili mariborske mestne ulice. 

Iz Milana bo za vas pripotovala tudi posebna razstava z naslovom Street art of Palermo, ki bo s seboj pripeljala palermske ulice in njihovo umetnost. Napolnite si torej baterije na svojih telefonih in pametnih tablicah, priskrbite si aplikacijo Bepart in nas obiščite na obogatenem popotovanju po Palermu v središču Maribora. 

Udeležba je brezplačna, za lažjo organizacijo zbiramo prijave na mateja@drustvo-hisa.si

Na predavanje, delavnico in razstavo ste vabljeni vsi, ki želite mestu dodati svoj pečat ali pa si enostavno želite v čudovit svet obogatenih podob. 

Predavanje bo potekalo v angleščini! 

Se vidimo 30. septembra ob 11:00 v Vetrinjskem dvoru! 

____

Bepart - the Public Imagination Movement

Bepart omogoča vsem, da pokažejo in promovirajo ideje, projekte, umetnost, oblikovanje, arhitekturo, video posnetke in zvoke neposredno v urbanem prostoru, vse s pomočjo obogatene resničnosti. Ideja podpira skupno načrtovanje javnih prostorov in uresničitev priložnosti za vse strokovnjake, ki delujejo na kulturnem področju, da pokažejo svoje ideje in preko tega prejmejo povratne informacije. 

Ideja za projekt se je rodila leta 2013, ko so se trije ustanovni člani odločili, da združijo svoje znanje in razvijejo projekt z družbenim učinkom. Njihov cilj je povezati mesta po svetu, ter omogočiti vsem, da delijo svoje vsebine s pomočjo obogatene resničnosti. 

Več: https://www.facebook.com/bepartmovement/?ref=br_rs

Adidas Yeezy shoes