Gospe in gospodje, na Gosposko! PopUpPromenada

Gospe in gospodje, na Gosposko! PopUpPromenada

22. junij 2018 

od 18:00 do 22:00

Živo mesto bo prvi Lentovski dan namenilo plesu in Gosposki ulici, tisti tihi dami po kateri se vsi večkrat tedensko sprehodimo, nekateri v hitenju po opravkih, drugi v večernem sprehodu, ko nas pot vodi pa zaspanih mestnih ulicah. Gosposka ulica z vsemi svojimi ustvarjalci in zgodbami skriva v sebi velik potencial, ki ga velikokrat spregledamo in prav zato, jo bomo skupaj z vami prebudili, ji nadeli plesno preobleko in v njeni družbi preživeli nekaj sladkih uric. 

Med drugim boste lahko doživeli prvi zmenek! In to z Argentinskim tangom! Gre za ples, ki je mnogo več kot ples. Je subtilna komunikacija med dvema človekoma, ki skupaj ustvarjata improvizirano usklajeno gibanje na čustev polno glasbo. Je igra. Je življenje. Pokukajte v ta čarobni svet s priznano učiteljico tanga, Vlasto Veselko, ki je več let živela v Buenos Airesu, zibelki argentinskega tanga, se tam učila, plesala, nastopala in tudi poučevala.

Vroč poletni dan bodo ogrele še plesalke in plesalci iz Hiše Zahir, Centra Plese in še kdo!

Tango, orientalski plesi, valček, salsa, ali kaj drugega, ni pomembno ali ste profesionalni plesalec ali ljubiteljski, na Gosposki bomo plesali vsi, mladi in stari!

 

Dogodek je brezplačen
____

Več o Festivalu Lent: 

ツ VIDEO: https://youtu.be/yW_eTjAP2as 
ツ VEČ: http://www.festival-lent.si

▶ PROGRAM FESTIVALA LENT 2018: http://www.festival-lent.si/novice/novica/program-festivala-lent-2018-pdf/

Nike air max